2012. október hónap bejegyzései

Anno, Anno vendéglő

Anno, itt az Anno vendéglő működött. (47. sz főút, Hódmezővásárhely előtt)
Nem tudom mikor zárt be, de szerintem a közeli napokban lehetett. A bezárásra csak az eltávolított “Anno” felirat utal. Az utóbbi pár évben túl sok autót nem lehetett az étterem előtt látni, nem sokan jártak, ami hosszú távon egyenlő a bezárással, hacsak nem máshonnan pótolják a hiányzó bevételt.

Anno vendéglő, 2012. október

Skyfall

Péntektől a mozikban.

Nem hogy egy kis csavar hiányzik belőle, de egy szimpla egyszerű történet, de lehet, hogy minden James Bond ilyen, csak már nem emlékszem rájuk. Tehát az angol titkosszolgálat összes ügynökének a listáját egy adathordozón tárolják és ezt szerzi meg a gonosz ellenség. A történet ennyi. Ezt kell visszaszerezni. Jut esezembe, ezt a listát már vagy harminc filmben üldözték 🙂

Semmi érdekes kütyü nincs a filmben. Van egy pisztoly, amit csak Bond tud használni,  meg egy “pánikgomb” amit Bond 1x tud használni, legalábbis csak 1x használja :-). Még ez is olyan gagyi megoldású, ha megnyomja a gombot egy kis antenna szerű pattan ki belőle, nekem nem valami kreatív ötlet.

James Bond (Daniel Craig) magyar hangja Stohl András, nekem most valamiért nem a megszokott hang volt. Hogy miért, azt nem tudom meghatározni.
Daniel Craig nekem eddigi legjobban bejövő alakítása a Tortában volt. (Layer Cake) Ott is tulajdonképpen a film tetszik.

Reklámok a filmből: Sony VAIO, Heineken, JaguarXF.

Azért mindenki nézze meg, hogy tudja milyen a mai James Bond film.

“Öt évet is kaphat Lázár sofőrje” a Hír24 szerint

Öt évet is kaphat Lázár sofőrje. Ezzel a címmel jelent meg a hír, a Hír24-en.

Komolyan, kik szerkesztik ezeket az oldalakat? Ekkora idiótaságot írni, illetve ilyen szenzációhajhász címet adni….! Az még ok, hogy én, már amikor rákattintok, akkor is tudom, hogy hülyeség lesz a hír, már csak azért olvasom el néha a hasonló szenzációs híreket, hogy megtudjam, hogyan tudják a címben szereplő egy mondat köré felépíteni a hírt. Az a baj, hogy rajtam kívül nagyon sokan elhiszik, majd holnap hallhatom, hogy öt évet is kaphat, s ha megkérdezem, hogy honnan vesz valaki ekkora marhaságot, majd jön a válasz, hogy a neten olvasta, megírták. Szerintem a net előfizetésekhez kellene adni egy részletes tájékoztatót, hogy a neten olvasottakat ne 100%-ban higgyék el, mert az veszélyes lehet az egészségükre. 🙂 Annak mintájára, minthogy a mikróban ne szárítsunk macskát.

Még egy hír cím, a Hír24-től:
Lázár János karambolozott, egy ember meghalt a balesetben
Tudtommal utas volt az autóban, az utasnak mi köze lehet a balesethez?

Tanyacsárda

Aktuális desszert ajánlatuk: madártej, fagyival: (ez egy mélytányér)
A kompózíció annyiban sérült, hogy a fénykép készülte előtt már le lett róla véve a mentalevél, majd a fénykép kedvéért visszahelyezve. 🙂

 

Egy állandó desszert: mákos palacsinta forró meggymártással

A desszertek előtti ajánlatom:
– Hajtogatott tepertős pogácsa és
– Mizsei raguleves tejföllel

Savages

Jó film, jó szereposztás, de egy kis “csavar” nekem hiányzik belőle. Szerintem érdemes megnézni, eltelik a két óra, feltűnés nélkül. A történetben lehetne valami extra, mert így túl egyszerű. A mexikói drogkartell azért zsarol meg két amerikai srácot, hogy tanítsa meg őket füvet termelni…. Elrabolják szeretett csajukat és indul a buli. Van benne egy pár véres, fejlevágós jelenet.

Mától a mozikban.