2013. augusztus hónap bejegyzései

Magánháztartási sertésvágási engedély

Nagyszüleimtől örökölt emlékek közt találtam, az alábbi érdekességet.
Egy 1954-es keltezésű engedély, amely egy sertés levágására jogosít. A levágott sertés után 3 kilogramm zsírt le kellett adni a papír szerint az állami begyüjtőnek, hatósági áron. Az engedélyből kiderül, hogy abban az évben ezt az egy sertést vághatta le a 4 tagú háztartás. Az engedély kiállításának díja 1 forint volt. A második fotó a papír hátoldala, ahol a zsír átvátelét igazolták.

Engedély

Engedély

Engedély hátoldala

Engedély hátoldala

 

Helyettesítő postás jár biztos

Helyettesítő postás jár biztos.
Ez a kulcsmondat a szegedi 1. postán, az értesített levelek átvételénél. Legalábbis ezt hallottam a legtöbbet, amíg ügyintéztem, a saját meghatalmazásomat. Többször jöttek, volt aki azt szerette volna, hogy ne hozza ki a leveleket neki a postás, mert van postafiókja, volt aki csak azért jött, mert rossz helyre dobta a postás a leveleit. Ezt a rossz helyre dobálósat felénk is gyakorolják, én idén már kétszer vittem át levelet a szomszéd házba, vagy a szomszéd utcába, mert hozzám dobták be másét.

Tehát a kedves ügyfelek kéréseire az általános válasz: Helyettesítő postás van!

És ha azt hinnénk, hogy ezt nem lehet tovább fokozni, akkor jelzem, lehet.
Volt egy hölgy, aki a “Helyettesítő postás van” válaszra közölte, hogy igen, tudja, már beszélt a helyettesítő postással, mégse úgy kapja meg a leveleit, ahogy kellene.
Na erre is van válasz, könnyű megjegyezni: “Akkor már egy másik helyettesítő postás van. Betegség vagy szabadság miatt, tudja.”
Kész, itt vége a történetnek, ügy lezárva, tessék hazamenni és várni, hogy végre ne a helyettesítő vagy az őt helyettesítő postás jöjjön, akkor a levelek is megérkeznek…… 🙂