2014. február hónap bejegyzései

Eközben a város legjobb éttermében: Csülök Karnevál 2014

Melyik Szeged város legjobb étterme?

A “Vendéglő a Régi Hídhoz“.

Szegeden nincs még egy olyan hely, ahol lennének telt házas időszakok. Márpedig a Régi Hídban hétvégenként jobb asztalt foglalni, ha biztos szeretnénk helyet kapni. Még a nyári időszakban is, amikor nyitva van a terasz.
Olyan hely sincs másik, amivel a tulajdonos annyit foglalkozna. Az étterem belső terében is minden évben történik valami kis változás, csinosítás. Mondhatnánk, hogy nem nagy dolog, de Szegeden más étteremre ez nem jellemző.
A gomijo (gaultmillau) egyébként nem őket hozta ki a legjobbnak Szegeden, de ők olyan éttermekhez is hasonlítanak, ahol egész évben nem fordul meg annyi ember mint itt egy hétvégén. Na jó, ez lehet túlzás, de azért a vendégszám csak jelent valamit. Amivel a gumijó (tudom gomijo, de nekem így jobban tetszik 🙂 ) nem foglalkozik. Szerintem külön kategóriát kellene felállítaniuk a nem látogatott hobby fine dinening éttermeknek, mert Szegeden abból van már egy pár.

Rendszeresen vannak tematikus napok/hetek, jelenleg a csülök karnevál fogadja a látogatókat, amelynek keretében több mint 20 féle, az étlapon egyébként nem megtalálható fogást ajánlanak. Nem csak az ételkínálat különleges, de a pincérek is a farsangi mulatságoknak megfelelően jelmezben várják a vendégeket. Ez minden évben így szokott lenni.
Jó étvágyat!

20140214csulok2-img

Pálinka kóstoló és kulturált alkoholfogyasztás

Pálinka kóstoló és kulturált alkoholfogyasztás.
Két érdekes fogalom, illetve tevékenység.
Mi a pálinka kóstoló célja? Az, hogy az összegyűltek együtt részegedjenek le tömény italok elfogyasztása révén? Mi más célja lenne?
Miért kellene a pálinkát kóstolgatni, ha nem az lenne a cél, hogy berúgjanak? Csak azért kóstolgatják, hogy most ne rúgjanak be, de majd máskor megfelelően finom, már most megkóstolt pálinka okozza a részegségüket? 🙂

A másik (megkérdőjelezhetően értelmes fogalom), a kulturált alkoholfogyasztás. Addig számít kulturáltnak, amíg nem lesz tőle részeg? De az alkohol hatása az, hogy részeg lesz tőle az ember. Ezért isszák. Egyébként elég lenne a víz helyette.
Addig kulturált a fogyasztó, ameddig semmi hatása nincs az alkoholnak, vagy esetleg, amíg csak csekély hatása van? De ki állapítja meg a határokat?
Vagy a kulturált alkoholfogyasztás az, amikor valaki közben könyvet olvas? 🙂

Business Lunch (frissítve)

1011234_624267204312885_260594575_nDe mi az a Business Lunch?
Nagyon érdekel, mit találtak ki a Szeged Étteremben.
Mivel az ára 1700.-Ft, ami egy menüért drága lenne, az a tippem, hogy választhat a vendég az étlapról két fogást és azt odaadják dél és három óra közt ezért az árért.
Hogy mi közül, azt még nem lehet tudni, mert jelenleg az eddigi étlapjuk sem elérhető. A weboldaluk már hetek óta nem működik, a facebookon pedig nincs felrakva az étlap.

Update:
A facebook oldalukra felkerült: 7 féle leves (csészében) és 5 féle főétel közül lehet választani, hetente változó kínálattal. (leves csészében+főétel+1 üveg ásványvíz) Ez Szegeden a legdrágább menü, kíváncsi lennék milyen vendégkörre számítanak, illetve mekkora fellendülést várnak ettől az újító ötlettől. 7 féle leves, a néha 5 ebédelő vendégnek. Biztos friss lesz mind és gyorsan kész. Eddig ugyanis ezek voltak a gyengéi az étteremnek.