Blog kategória bejegyzései

Magyar Telekom hibabejelentés buktatókkal és megoldásaikkal

Hogyan zajlik egy Magyar Telekomos hibabejelentés, amikor a vezetékes internet hibájáról van szó. Ez az utolsó bejelentésem története, remélem azért is az utolsó, mert nem kell mostanában újra ilyen ügyben telefonálnom.
Sajnos mostanában elég rossz időszaka volt a Telekomnak, mert sűrűn kellett bejelentenem hibát. Ezért is tudom pontosan a folyamatot, amit mindig eljátszatnak velem az ügyintézők, lépésről lépésre.

Először is várnunk kell az ügyintézőre. Ez van, amikor csak pár perc, de volt olyan nem egyszer, hogy fél órát vártam, mire jelentkezett az ügyintéző.
Most csak pár perc volt, és elég álmos hangon, de bejelentkezett. Készültem a T-s ügyfél azonosítóval (MT ügyfél azonosító), de mostanában van egy új keresztkérdésük, mégpedig az, hogy adjam meg a internet eléréshez tartozó kábeltelefon telefonszámát.
Ezt nem tudom, (nem is akarom a kedvükért megtanulni) mert nem szoktuk használni, csak mivel csomagban van, jár az előfizetéshez. Ezt a problémát könnyű leküzdeni, egyszerűen a T-s azonosító megadása után közlöm, hogy ezt a számot én nem tudom, mert nem használom. Persze enélkül is megy a dolog tovább, fogalmam sincs minek kérik, a T-s azonosító alapján szerintem meg tudják keresni, ezért is érzem felesleges kérdésnek.

A következő értelmetlen kérdés, amivel gondolom a modem bekapcsolt állapotára kíváncsiak, hogy milyen ledek világítanak a modemen? Értelmetlen ez is, mert miután közlöm, hogy nem ott vagyok, ahol a modem, ezután is továbblépünk, sőt közli az ügyfélszolgálatos, hogy “látja a modemet, a jelszintek rendben vannak”. Értelmetlen kérdés, mert ha előbb fogná magát és megnézné, hogy látja-e a modemet, és látja, akkor kit érdekel milyen ledek világítanak? Ekkor közlöm vele, hogy megértem amit mond, de nálunk nem működik az internet.
Újabb bugyuta kérdés, hogy mi a hibaüzenet a számítógépen, amit azzal tudok hárítani, hogy három monitor van előttem, három különböző géppel, egyiken sincs net, tehát higgye el, nem a számítógép hibája.
Egy másik alkalommal elkövettem azt a hibát, hogy bejelentéskor megemlítettem, hogy a modembe pont aznap dugtam be egy plusz kábelt, a vezetékes telefont próbáltam ki, erre egyből azzal jött az ügyfeles, hogy biztos én rántottam ki egy kábelt véletlenül. Hát nem. Eddig minden bejelentésemkor valamilyen hiba volt a rendszerben, általában központi, mert ki se kellett jönniük, hogy a hibát megjavítsák.

Tehát nem elég, hogy nincs net, de minden esetben meg kell győznöm valakit, hogy vegye fel a hibabejelentésem. Nem túl ügyfélbarát. Hozzáteszem, ez a vállalati ügyfelek hibabejelentő vonala. Mindegy, a héten bekábelezték a házba a Digit, optikai kábellel…………

SVÉT 7.0 képen

SVÉT 7.0

SVÉT 7.0

1. sor
Mandula feat PalKonyha

Paraszt sajt sütés LIVE – Raklett sajt, palkonyai mogyoró burgonyával és sült kápia paprikával

Sarki Fűszeres
Iberico sonka friss fügével

IKON Étterem
Hortobágyi húsos gofri, zöldfűszeres tejföllel

2. sor
Sarki Fűszeres
Lecsó bruschetta

Anyukám Mondta
Focaccia érlelt sonka, burrata

Mandula feat PalKonyha
Palkonyai bodzás tejberizs, rózsaborsos-tárkonyos őszibarackkal,

3. sor
Erhardt
Gesztenyemousse mentás erdei gyümölcsökkel

Baricska
Stíriai metélt

Rosinante
Levendula- és csokoládémousse kókusz roppanccsal

SVÉT 7.0

A hétvégi SVÉT rendezvény ételei:

Mandula feat PalKonyha
Illatos kerti füvekkel készült bárány burger „retro”,
Palkonyai bodzás tejberizs, rózsaborsos-tárkonyos őszibarackkal,
Paraszt sajt sütés LIVE – Raklett sajt, palkonyai mogyoró burgonyával és sült kápia paprikával

Rosinante
Naan lepény citromfüves borjúval, csomboros tejföllel és zsenge csírasalátával,
Naan lepény sült kápia paprikás friss házi sajttal, csomboros tejföllel és zsenge csírasalátával,
Levendula- és csokoládémousse kókusz roppanccsal

Baricska
Kapros palócleves birkából,
Stíriai metélt

Chianti
Fogas fish & chips, fenyőmagos cukkinivel,
Lestyános ludaskása szarvasgombával

Nomád
Rusztikus paradicsom leves,
Szilvalekváros tarja roston, fűszeres puliszkával

Kistücsök
Préselt malacfejhús zöldfűszeres pesztóval,
Balatonfenyvesi Angus marha petrezselymes törtbúza salátával

Erhardt
Libamájterrine diós piskótával, házi baracklekvárral, kerti gyógy- és fűszernövények szőlőmagolajjal,
Soproni vörösboros, borókás vadragu babsterccel,
Gesztenyemousse mentás erdei gyümölcsökkel

Macok
Zöld fűszeres bikavéres marhapofa édesburgonyás macokkal, vargányahabbal,
Bazsalikomos panna cotta paradicsomlekvárral

Walter
Bélszínroló, lestyános kukorica főzelékkel, bazsalikom morzsával,
Fogas Stroganoff, levendulás malanga pürével

IKON Étterem
Lecsó gazpacho
Hortobágyi húsos gofri, zöldfűszeres tejföllel

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Vargányakrémleves zsályás túrógombóccal és mangalicapörccel
Zöldséges borjúcsülök ravioli, bazsalikomos paradicsommal

Sarki Fűszeres
Provance halleves
Lecsó bruschetta
Iberico sonka friss fügével

Embercsempészek, M5

Szerdán mentem az M5 autópályán Szegedről Budapestre. Az általam megelőzött autók nagy százaléka szerintem embercsempész volt. Közös jellemzőik, hogy külföldi rendszámú autók voltak, román, szerb, olasz, angol rendszámmal és onnan gondolom, hogy embercsempészek, mert a legtöbb esetben a hátul ülők vagy egy pléddel voltak takarva vagy kabátokkal elbarikádozva. A kis mikrobuszok pedig sötétített üveggel, függönnyel takarják a szállított utasokat. A visszafelé úton ugyanilyen külföldi rendszámú autókat lehet megfigyelni, amiben csak a vezető ül, megy a fuvarért.

Az értelmetlen a rendszerben, hogy vannak emberek, akik meg tudják fizetni ezt a fuvart és ezt a pénzt hagyjuk, hogy bűnözők rakják zsebre, ahelyett hogy legálisan kifizetnék valakinek a szállítás díját és növelnénk vele a GDP-t.

Update: 2015.09.04.
Tegnap hajnalban az M5-ön minden autót megállítottak a rendőrök, 26 embercsempészt fogtak.

Construma kiállítás (lehúzás)

Voltunk a múlt héten. Soha többet nem megyünk. Egy nagy lehúzás az egész. A belépőjegy 4000.-Ft/fő! Egy napra! Nem egy hétre. Az igaz, hogy ez szakmai nap volt, így a jegy ára duplája a hétvégi árnak. Mitől szakmai a szakmai nap? Szerintem csak azért, hogy legyen indok a dupla jegyárra.

A parkolási díj 1800.- forint, ami azért lehúzás, mert egész napra ennyi a díj, de az mindegy, hogy mikor érkezik az ember. Mi délután 3 körül értünk oda, így is egész napra kellett fizetni. A jegyre ráírják a rendszámot is, Nem értem, ha egész napra kell fizetni, akkor miért írják rá a rendszámot? Ha én elmegyek, helyettem miért nem állhat be valaki a jegyemmel? Így se lenne korrekt, de nem mondanám, hogy lehúzás, és semmi esetre sem bajlódnék a jegyem eladásával.

A kiállítás: semmire nem jó. Ha valamit közelebbről meg szeretnél nézni, biztos, hogy a nyakadba ugrik egy értékesítő és elkezd kérdezgetni, akiket úgy kell levakarni az embernek magáról.

Tehát egyszer voltunk és soha többet nem megyünk.

Új kávézó

Utoljára a Flat White kávézó próbálkozott itt, most ha a kíírás az ablakon nem csak vicc, és jól is értelmezem, akkor 90 napra nyílik egy újabb. Ez ezen a helyen egymás után a negyedik vagy ötödik kávézó próbálkozás. Szerintem nem elég forgalmas hozzá ez az utca, az eddigi tapasztalatok alapján.
Third wave, vagy speciality kávézóként nyílik, itt a kávéfőzés egy tudomány. Az előző is ebben a kategóriában működött, volna, csak nem volt rá elég vásárlóerő.

A képeket felrakva vettem észre, hogy az üzlet mellett jobbról lévő kirakat is megváltozott, ide egy proteinbolt költözött. Proteint embereknek. Tápbolt. 🙂

2015.03.22.

2015.03.22.

IMG_7970

 

Bezárt a Flat White kávézó

Bezárt a Flat White kávézó. Úgy is írhatnán bezárt Szeged egyetlen specialty kávézója. Ahol grammra pontosan mérték ki a kávét, legalábbis Roli, a mi kedvenc baristánk így csinálta.

2015.02.09.

2015.02.09.

IMG_7754