Szerdán volt az új szegedi Art Hotel szálloda és Sanzon étterem hivatalos megnyitója.
Mi a megnyitót követő nap, csütörtökön ebédeltünk ott.
Minden étteremnél a weblapról jó előre tájékozódom és előre kinézem mit fogok enni, most is így tettem. Ezt azért jegyzem meg, mert nemrég nyitott a Tiszavirág szálloda és étterem is, de annak az étlapján nem találtam magamnak olyan fogást, amit megkóstolnék. Kicsit (nagyon) válogatós vagyok. 🙂
Leginkább egy jó salátát (és krémlevest) várok már évek óta Szegedre, de még ezt egyik étterem se tudta hozni, eddig. Nagyon megörültem mert a Sanzon étlapján, ami egyébként nem túl hosszú, van krémleves és saláta is! A nem túl hosszú étlap ellen semmi kifogásom nincs, szerintem inkább legyen kevesebb fajta étel egy étteremben, de az jó minőségben, friss alapanyagokból. Ennek ellenkezője figyelhető meg például a Szeged étterem étlapjában, ahol rengeteg fogás található, és még ahhoz is szerencse kell, hogy kétszer ugyanúgy csináljanak meg valamit, de erről inkább máskor.
Dél után tíz perccel elsőként érkeztünk az étterembe. Egy órát töltöttünk ott, mert pont elég volt az egy órás parkolójegy. Rajtunk kívül még egy asztalnál ültek ketten.
A kiszolgálás rendkívül kendves volt, a leves előtt kaptunk egy kis vajat melyhez többféle pékárú közül választhattunk. (pirítós, magvas zsemle)
Az ételek mindenkinek nagyon ízlettek, minden nagyon finom volt. Végre egy jó krémlevest és egy salátát is tudtam enni, ráadásul egy helyen! Máskor is fogunk náluk enni.
Egyre nem figyeltem, amikor fizettem, hogy a számla már tartalmazza a felszolgálás díját is, én rutinosan 10% jattot adtam, utólag vettem észre, hogy ez az árban már benne volt, de ez sem az étterem hibája, külföldön meg szoktam nézni, de idehaza még nem voltam olyan étteremben, ahol ez így lenne. Ami még érdekes, hogy a felszámított árak minden esetben 10%-kal alacsonyabbak, mint amit a weboldalon megadtak! Nem tudom, most ez azért van, mert csökkentették az árakat a weboldalon megjelenthez képest, vagy úgy is értelmezhetem, hogy a weboldalas ár már a 10% szervízdijat tartalmazó ár, csak ezt ott nem írják.
Amit hárman ettünk:
– zöldborsó krémleves sonkaropogóssal és fekete Oliva olajjal,
– marhahús leves gazdagon grízgombócokkal,
– kukoricás rántott csirkecombok meleg burgonyasalátával és csemege uborkával,
– mórahalmi friss saláták grillezett haloumi sajttal és koktélparadicsommal,
– cézár saláta csirkével,
– erdei gyümölcsös Créme Brulée
Menüjük jelenleg még nincs, nem döntötték még el, hogy lesz-e később.
Az áraik nem drágábbak, mint más belvárosi étteremé, sőt, ha a saját kategóriájában, másik négy csillagos szálloda étterméhez hasonlítom, akkor annál jóval olcsóbbak. Csak két példa: a Tiszavirágban 1.250.-Ft egy Créme Brulée, itt 720.-Ft szervízdijjal együtt, de a levesnél is ugyanez: 1.250.- / 720.-. Nem sokkal kevesebb, mint a duplája.
Zöldborsó krémleves sonkaropogóssal és fekete Oliva olajjal
Cézár saláta csirkével
Kukoricás rántott csirkecombok meleg burgonyasalátával és csemege uborkával
mórahalmi friss saláták grillezett haloumi sajttal és koktélparadicsommal
Eredei gyümölcsös Créme Brulée