2012. december hónap bejegyzései

Merry Flickr!

A flickr-t használom a képeim netes tárolására, méghozzá szeptembertől az előfizetéses, tehát nem az ingyenes verziót. Két évre fizettem elő, mert az ingyenes verzióban sok megkötés volt: nem láthattam, csak az utoljára feltöltött 200 képet, korlátozott a feltölthető képek havi darabszáma, stb.

Tehát előfizettem és eddig tetszik is. Ami még jobban tetszik, az a karácsonyi ajándék, amivel a flickr meglepett: 3 hónappal meghosszabbította az előfizetésemet karácsony alkalmából.

Merry Flickr!

Ipad magyar billentyuzet

Az Ipaden van angol és magyar billentyűzetkiosztás is. Ez a kettő annyiban különbözik egymástól, hogy az y és z betű felcserélődik. De könyörgöm ez egy virtuális billentyűzet, miért nem tudnak rá magyar betűket rajzolni?! Csak oda kellene rajzolni!
Senki ne gondolja azt, hogy így lehet rajta normálisan dolgozni.

Dolgozni, írni rajta magyarul nem lehet.

Kaptak az országgyűlési képviselőink is, ok sem tudnak rajta erdemi munkat vegezni. Egyszeruen lehetetlen rajta magyar szoveget gepelni, hasznalhatatlan ra. Amikor egy ekezetes betut szeretnek irni, olyan sokaig kell rajta tartan a kezemet, hogy ezaltal a gepelesi sebesseg csigalassusagura csokken. Bar lehet, hogy a kepviselok ugy is egyesevel keresgetik a betuket, akkor esetleg jo lehet. Vagy akkor, ha csak olvasnak rajta valamit. Na ezt el tudom roluk kepzelni, hogy ok csak olvasnak rajta. 🙂
Egy darabig probaltam ekezeteket irogatni, de ugy lehetetlen szamomra irni, lathato, ebben a postban mikor untam meg. Tehat jateknak jo, illetve aki nem magyarul akarja hasznalni, annak termeszetesen tokeletes. Vagy megtaulsz angolul es ugy irsz, vagy irsz ekezet nelkul 🙂

Megneztem a Storeban, van-e esetleg magyar billentyuzet alkalmazas. Van egy, de ne csak úgy működik, (innentől asztali gépen folytatva, ékezetekkel) hogy az alkalmazásban lehet elővennia a virtuális magyar billentyűzetet, máshol nem. Tehát el kell indítani a programot, ott megírni a szöveget, maj onnan átmásolni, copy/paste a szöveget. Nem töltöttem le, de ne nincs kétségem róla, hogy így használhatatlan. A programot letöltők kommentjeiből is ez derül, ki. Aki letöltötte, nem értette meg a leírást, csak azért töltötte le.

Hátha a Surfaceshez lesz fizikai magyar billentyűzet…..

A gyilkos médium (mozi)

http://www.imdb.com/media/rm4065178880/tt1748179

Eddig sem hittem a szemfényvesztésben és Uri Gellerben sem. Nem egy nagy
film, de meg lehet nézni. 3/5
Legalább láthatjuk, hogyan manipulálhatjuk az embereket, illetve egy két trükkről is kiderül,
hogyan csinálják. Az ismeretterjesztő csatornákon egyre gyakrabban láthatunk csodafigurákat, akik csak úgy spontán odamennek az utcán emberekhez és ámulatba ejtő trükköket mutatnak be, amit úgy állítanak be, mintha emberfeletti képességekkel rendelkeznének. Ez a film lerántja egy két ilyen trükkről a leplet.

Most már mi is tudjuk, kapják el őket! :)

Most már mi is tudjuk, mert Szegedre azért később jut el a hír, legálábbis óriásplakáton később.
Az interneten azonnal, de óriásplakáton valahogy később, ugyanis Pesten már két héttel ezelőtt is láttam ezt a plakátot. Hogy erre van valakinek pénze, szép.
Csak az értelmét nem látom. Úgy gondolja valaki, hogy az emberek két év alatt elfelejtik, hogy előtte ki volt kormányon? Vagy miért kell kiplakátolni? És kinek? A saját szavazótábornak biztos nem, mert azok úgyis tudják kire szavazzanak. Ráadásul, most szavazni se kell senkire. Akkor mi értelme?
Egyébként, ha nem teszik tönkre, akkor sose került volna hatalomra a jelenlegi kormány, mert akkor ugye gondtalan boldogság lenne, nem kellett volna kormányt váltani :-), úgyhogy lehet, ez egy köszönet, hogy most ők megmutathatják.
Ráadásul most milyen sokan meg lehetnek sértődve, hogy nem kerültek fel a plakátra, pedig nekik is részük volt az ország tönkretételében. Mert azért két ember biztos nem elég hozzá, ahhoz kellett még egy jó pár asszisztens.

Szerencse, hogy a bíró úr nem mérlegelhet

A múlt hétfői kékfényben láttam:
A bíróság kihirdeti az ítéletét, és az ítélethirdetés közben, a bíró sajnálkozását fejezi ki, hogy a vádlottat kénytelen tényleges életfogytiglanra ítélni, mert ő ebben már nem mérlegelhet, mert ha mérlegelhetne, akkor más lenne az ítélet, enyhébb lenne, nem tényleges életfogytiglan.

A tényállás: az elkövető 3!!!, igen 3 embert akart megölni, fényes nappal, az utcán!
Mégegyszer: 3 embert akart megölni.
Megállapítható, hogy a cselekménye az élet kioltására irányult, tehát meg akarta ölni mind a három embert, csak nem sikerült neki.
Ja és mégegy adalék: az elkövető többszörös visszaeső!

Akkor kérdezem: komolyan, azon sajnálkozik Magyarországon egy bíró, hogy kénytelen tényleges életfogytiglanra ítélni egy többszörös visszaesőt, aki meg akart ölni három embert? Komolyan mondja bíró úr, hogy egy ilyen embernek köztünk a helye? Miért? Hátha megjavul és legközelebb csak egy embert akar lekaszabolni? Vagy ezentúl hátha csak kisebb súlyú bűncselekményeket fog elkövetni? Miért kellene ezt az embert a társadalomba visszaengedni?

Egy szerencse van az ügyben, az, hogy a bíró úr nem mérlegelhet. Ez a szerencsénk. Ez csak attól van egyébként, hogy a jelenlegi országgyűlés végre hozott egy olyan törvényt, ami nem engedi a bíró úrnak, hogy ebben a kérdésben mérlegeljen. Mert ha ebben a kérdésben a bírók eddig mérlegelhettek, akkor meg volt az esélye, és biztos elő is fordult nem egyszer, hogy egy ilyen bűnözőt visszaengedtek a normális emberek közé.
Van, aki életében semmilyen bűncselekményt nem követ el. Azért vannak a törvények, hogy a tisztességes, becsületes embereket megvédjék, azoktól, akik bűncselekményeket követnek el. Ha nem lennének bűnelkövetők, nem is kellenének törvények. Ha így értelmezzük a törvényeket, akkor nem értem, a bíró úr mit nem ért, mit értetlenkedik azon, hogy ezeket az egyéneket nem lehet visszaengedni a normális emberek közé.

Még halkan hozzáteszem, nem kellene a bíró urat áthelyezni, esetleg járjon el ezentúl válóperekben, gazdasági ügyekben, ott kevesebb kárt okozhat.

Az is érdekes, hogy a bíró, a saját ítéletét “kritizálja” :-), talán ha nem tetszik, legyen politikus, ott gyártják a törvényeket.