2012. augusztus hónap bejegyzései

Ingatlankörkép Szegeden: minden eladó

A belvárosban sok helyen van kirakva az eladó tábla. Szerintem még így is, hogy lejjebb kerültek az ingatlanárak, irreális árakat kérnek egy-egy hasznavehetetlen ingatlanért. Vagy olyan üzletért, ami nem megy. Mert ugye nincs senki olyan naív, hogy azt hinné, valaki azért akar egy éttermet vagy panziót eladni, hogy más gazdagodjon meg belőle. Egyszerűen nem megy, általában ezért eladó.

Akkor tételesen:
Boci Tejivó – bérleti jog – 15 millió (200 négyzetméter)

Centerke néven üzemelő jelenleg bálás ruhabolt, előtte Infernó klub, bérleti jog: 10 millió, az önkormányzatnak fizetendő bérleti díj 325 ezer forint havonta!  Konkrétan a 325 ezer olyan sok, hogy nem értem egyáltalán hogy kérhetnek pénzt az eladásáért. Az üzlet szerintem nem sok mindenre alkalmas, látszik ez abból is, hogy volt már párféle profilja. (166 négyzetméter)

A Kárász utcán is van a hirdetés szerint “igen kedvelt és látogatott” kávézó. Nyilván nem eléggé látogatott ahhoz, hogy megérje vele foglalkozni. 12 millió, nem írják, de nyilván bérleti jog. (231 négyzetméter)

Roosvelt téren, pincében lévő vendéglátó egység, a hirdetés alapján nem jöttem rá, melyik ez. Bérleti jog: 17 millió, havi díj: 320 ezer forint. (166 négyzetméter)

Bolero étterem, évek óta hirdetik, tulajdonjog, 69 millió forint, 400 négyzetméter. Kétszer szerepel ugyanazon hordetési portálon, a másik ár 85 millió forint.

Szeged belvárosában a Madách utcában lévő 14 szobás hotel, panzió, 110 millió forint, 960 négyzetméter. (Birka Csárda) Kétszer szerepel, a másik ára 180 millió forint. Még gondolja valaki, hogy nem lehet nagyot alkudni. 🙂

Újszegedi étterem, a fürdő bejáratával szemben, tulajdonjog, 69 millió forint, 330 négyzetméter.

Vasútállomásnál lévő Boston pizzéria tulajdonjoga, 68 millió forint, 200 négyzetméter.

Jól menő presszó, A Rókusi ABC környékén: tulajdonjog, 28 millió, (50 négyzetméter) Irreálisan sok, még a berendezéssel együtt is! Kétszer szerepel a hirdetés, a másikban az ára 33 millió forint!

“Újszeged frekventált helyén, a Liget és a Sportcsarok szomszédságában eladó Teke és Bowling Centrum és Sport Motel berendezéseivel, üzemeletető céggel.” 248 millió forint, ezt is évek óta hirdetik.

Szőregi 140 négyzetméteres kocsma tulajdonjoga 45 millió forint.

Az Algyői úton lévő “kastély szálló és vendéglátóipari objektum” 115 millió forint + áfa.

Szeged külterületén, az M5-ös autópálya le-, és felhajtójánál található üzleti ingatlan, 21 szobás panzió és étterem, 118 millió forint.

Van még eladó nem egy kozmetika, a Kossuth Lajos sugárúton áruház bérleti joga, belvárosi textil üzlet bérleti joga, több gyógyszertár, orvosi rendelő.

Az ingatlanosok által írt lenyűgöző fogalmazásokon szoktam a legnagyobbat borulni, főleg akkor, amikor tudom, hogy valami hasznavehetetlen üzletet próbálnak az egekbe magasztalva eladni. Idézek egyet az Openhouse iroda megfogalmazásából:

“Profilja nem kötött, a benne rejlő lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Hogy a királynő szépségszalonja, vagy egy hercegnő kedvenc divatáruboltja lesz-e belőle, csak Ön dönti el. Lépjen be Meseország kapuján! “

Nem tudom, hány hercegnő és királynő fordul meg Szegeden, de az Openhouseban biztos számítanak egy párra. 🙂 Lépjen be Meseország kapuján, de előtte nem ártana felébredni inkább. 🙂 Irodalomból remélem ötöse volt az ingatlanosnak.

Botka László: Ázsiai, aki mondja!

Botka László: Ázsiai, aki mondja! Mi Szent István európai magyarjai vagyunk! | Szeged hírei | Szeged – delmagyar.hu.

Botka László augusztus 20-i ünnepi beszédéből részlet: “Azt üzenjünk a jelenlegi hatalomnak, hogy ázsiai, aki mondja!”

Ezt így az oviban csinálják a gyerekek nem? Esetleg még lehet, hogy nem csak azok az ázsiaiak, akik mondják, hanem akik onnan jöttek?

Vagy ha én azt mondom, hogy te ázsiai vagy, akkor én az vagyok? Laci logikája szerint igen. Nem logikus. Nem hát, mert ő politikus. 🙂

Egyébként is csoda, hogy minden évben tud mindegyik politikus valami okosat mondani az ünnepeken. Nem lehetne, hogy nem beszélnek? Nekik is jobb lenne, nem kellene azzal foglalkozni, hogy valaki megírja helyettük a beszédet. Vagy egyszer megengedhetnék, hogy az mondja el helyettük, aki írta. Az is jó buli lenne. 🙂

Kábítószert termesztett a rendőrség mellett

Kábítószert termesztett a rendőrség mellett – · Sziréna – Hir6.hu – A megyei hírportál.

Tehát a rendőrök észlelték, hogy a második emeleten lévő ablakban gyanús növények vannak, ez alapján házkutatást tartottak.

Ezek szerint a rendőrök hivatásszerűen kémlelik a polgárok ablakait. Miért? Folyamatosan bűncselekmények elkövetésére utaló jeleket kémlelnek? Egyszer majd az lesz a hír, hogy a rendőrök felszaladtak a negyedik emeletre, ahol Kovács József ütlegelte feleségét, ezért őt előállították. 🙂

Olyan is lehet egyszer, hogy Kovács tizedes egy emelőkosaras autóról beköszön a harmadik emeleti ablakon, jó tévézést kíván, konstatálva, hogy nincs családi veszekedés és semmi bűncselekményre utalót nem lát.

Ha az ablakban növényeket észlelnek, honnan tudják, melyik az ellenséges növény, biológiai kiképzést is kaptak, növényismeretet is tanultak volna.

Egyébként az ablakban termesztett marihuána minősége kb. a magyar narancséval lehet egyenlő? Kicsit savanyú, kicsit sárga…..

Ha bizonyítani tudják, hogy kereskedelmi céllal birtokolta a marihuánát, akkor indítanak-e ellene eljárást a fogyasztók megtévesztése miatt is, mivel 0,9 volt a nála talált zacskókban, amiket valószínűleg 1 grammosként árult? 🙂

A fentieket viccesnek szántam, de komolyan egy jogállamban a hatóságok hagyhatnának annyi életteret az egyénnek, hogy ne az alapján kapjanak el valakit, hogy mi van a lakása ablakában, hanem más módszerekkel jussanak el a bűnelkövetőkig.

Dohánylobby

Ausztráliában szigorítják a dohánytermékek értékesítését. Decembertől csak egyendobozokban lehet majd cigarettát arulni.

Nálunk meg jövőre akarnak létrehozni egy új bolt típust, a dohányboltokat, ezek árulhatnak majd csak cigarettát. Az elképzelés alapja, hogy így nem a nemzetközi dohánygyáraknak jut a kereskedelmi haszon, hanem a magyar kisvállalkozóknak teremtenek lehetőséget családi vállalkozásokban. A terv szerint. Akkor most megélhetést teremtenek embereknek, akiktől később ezt el kell majd venni, mert ugye mi is haladunk a korral és pár tíz év múlva 🙂 nálunk is biztos hasonló szigorú szabályok lesznek, az egészség védelme érdekében, amire milliókat költenek az adófizetők pénzéből.

Nyereséges lesz a Sziget

Idén nyereséges lesz a Sziget, mondják már előre. Igazán megvárhatták volna a végét, mire összeszámolják mennyi pénzt szedtek össze. Mert így nekem kicsit átlátszó. Olyan, mintha attól függene, nyereséges lesz-e a Sziget, hogy a tulajdonosok mit döntenek. 🙂

Ha kell nyereséges, ha kell veszteséges.

Most nyereségesnek kell lennie, az lesz.

Vége az olimpiának

Gyorsan eltelt az idő, amíg tartott. Ennek kapcsán jutott az eszembe, hogy van akinek az a munkája, hogy készül mondjuk évekig egy kétszáz méteres evezésre? Ami tart majd egy percig, talán indul még egy számban, na az még egy perc, majd vége. Még a “látványsport” az oké, azon van mit nézni, izgulni a gólokon vagy pontokon.

Arról nem is szólva, hogy ha látványnak sem izgalmas, akkor mire jó? Mi értelme, hogy valaki 200 métert x másodperc alatt tud leevezni? Vagy leúszni?

Tudom, showműsor, ennyi az értelme. Lehet isteníteni a győzteseket, mint a filmsztárokat, ezt meg szeretik az emberek. Vannak emberek akik szeretik ezt, ez kell nekik.

Értem én, hogy nem doppingolnak, de azért nézzük már meg, hogy milyen az arca és testalkata annak a lánynak, aki leúszott 10 kilómétert? Nem dopping, csak táplálék kiegészítő.

 

Turisztikai támogatások

A Bajai Halfőző Fesztivál háttér-infrastruktúrájának fejlesztésére 1 milliárd 612 millió forintot fognak fordítani.
Ugyan mi lehet a hangzatos cím mögött? Eddig a szabad ég alatt bográcsokban főztek, fával tüzelve. Ebből a pénzből esetleg telepíthetnének erdőt, hogy biztosítsák a megfelelő tüzelőt évtizedekre. Mert a háttér infrastruktúra valami hasonlót kéne takarjon. 🙂

Az infrastruktúra tág fogalom. Itt azért nehezen értelmezhető, mert eddig csak fa és bogrács kellett a megvalósításhoz. Költhetnek mondjuk a terület betonozására is, ezt is el lehet infrastruktúraként számolni. Na majd úgyis kiderül…

Lemond-e Szegedi Csanád EP képviselői helyéről?

Nem. Szerintem nem mond le. Amennyi juttatást kap onnan, szerintem nincs az a helyzet, hogy lemondana. Ha lemondana megírom!

Szegedi Csanád Európai Parlamentben képviselő. Eddig a jobbikban tevékenykedett, de mivel megzsarolták, hogy elárulják, zsidó származású, ezért anyagi előnyt ajánlott fel a zsarolóinak. Pályázati pénzeket. Amikor ez egy hangfelvételről kiderült, na akkor már nem lehetett tovább jobbikos. Kilépett a pártból, feladta az összes pozícióját, csak kizárólag az aranytojást tojó állását, az EP képviselői helyet nem adja. Kizárólag ott kíván tevékenykedni. Amit egyébként a jobbiktól kapott, mert ők juttatták be.

Így mennek a dolgok.

Mai hír szerint már találkozott Köves Slomó rabbival, akitől bocsánatot kért az eddig elkövetett bűneiért. Ha követett el valamit, azokért. Miért nem akkor tette ezt, amikor számára kiderült a származása és megzsarolták? Akkor még úgy látta helyesnek, hogy inkább pályázati pénzeket ajánl fel. Biztos hirtelen más nem jutott eszébe. Gyorsan kellett döntenie és akkor ezt találta megfelelőnek. 🙂 🙁

A Coca Cola nem eco friendly

Ugyanis ha berakom a hűtőmbe, amit előtte “eco” módba kapcsolok, akkor a kóla ihatatlanul langyos marad.

Azt is mondhatnánk, ha a hűtőt eco módba kapcsoljuk fogyaszt energiát, de nem hűt. 🙂 Ez persze túlzás, de ha hideg üdítőt szeretnék, akkor nekem nem jó.