2014. szeptember hónap bejegyzései

SVÉT 6.0

Vasárnap került megrendezésre Debrecenben a SVÉT 6.0.
Mi a SVÉT? Stílusos Vidéki Éttermiség, 13 étterem a tagja, melyek az ország legjobb éttermei.

Vasárnapi rántott csibe, sváb "burgonyasaláta pürével" és kovászos uborka remuláddal (Mandula és Palkonya) Macok pogácsa-burger lecsókrémmel (Macok Bisztró és borbár) Kismalac kemencében sült cipóban (Anyukám Mondta) Második sor: "Mocskos tészta" szilvás vargabéles (Nomád Hotel) Karamellás Eclair-fánk, friss gyümölcsökkel (Chianti Étterem) Nyári almás pite szilvahabbal (Tuba Tanya) Harmadik sorban: Alma pannacotta, debreceni mézeskalács (IKON Étterem)

Vasárnapi rántott csibe, sváb “burgonyasaláta pürével” és kovászos uborka remuláddal (Mandula és Palkonya)
Macok pogácsa-burger lecsókrémmel (Macok Bisztró és borbár)
Kismalac kemencében sült cipóban (Anyukám Mondta)
Második sor:
“Mocskos tészta” szilvás vargabéles (Nomád Hotel)
Karamellás Eclair-fánk, friss gyümölcsökkel (Chianti Étterem)
Nyári almás pite szilvahabbal (Tuba Tanya)
Harmadik sorban:
Alma pannacotta, debreceni mézeskalács (IKON Étterem)

„Zwiebelrostbraten” krémes burgonyával (Hagymás rostélyos) (Erhardt Étterem és Panzió) Pacal házi kenyérrel (a kenyér elfogyott, helyette kemencében sült cipó) (Anyukám Mondta) Nyári almás pite szilvahabbal (Tuba Tanya) 2.sor: Karamellás Éclair-fánk, friss gyümölcsökkel (Chianti Étterem) Alma pannacotta, debreceni mézeskalács (IKON Étterem) Áfonyás krém kekszmorzsával (Mandula és Palkonyha) 3. sor: "Mocskos tészta" (szilvás vargabéles) (Nomád Hotel)

„Zwiebelrostbraten” krémes burgonyával (Hagymás rostélyos) (Erhardt Étterem és Panzió)
Pacal házi kenyérrel (a kenyér elfogyott, helyette kemencében sült cipó) (Anyukám Mondta)
Nyári almás pite szilvahabbal (Tuba Tanya)
2.sor:
Karamellás Éclair-fánk, friss gyümölcsökkel (Chianti Étterem)
Alma pannacotta, debreceni mézeskalács (IKON Étterem)
Áfonyás krém kekszmorzsával (Mandula és Palkonyha)
3. sor:
“Mocskos tészta” (szilvás vargabéles) (Nomád Hotel)

Kovászosuborka-leves kolbászos kenyérropogóssal (Kistücsök Étterem) Vasárnapi rántott csibe, sváb "burgonyasaláta pürével" és kovászos uborka remuláddal (Mandula és Palkonyha) Macok pogácsa-burger lecsókrémmel (Macok Bisztró és borbár) 2. sor Házilag füstölt, szilvásváradi pisztrángfilé édes savanyú szilvával (Macok Bisztró és borbár) Kismalac kemencében sült cipóban (Anyukám Mondta) Szürkeharcsa-hortobágyi, mangalicapörc (IKON Étterem) 3. sor: Monostori lassan sütött kacsamell, füstölt kápia paprikakrémmel, kakukkfüves házi sajttal és árpagyöngyrizottóval (Rosinante fogadó) Tapolcai pisztrángfilé uborkarelish-sel, mandulás burgonyahabbal (Baricska Csárda) Szűz petrezselyemmorzsában, pirított csipetke, savanyú mogyoróhagyma (Tuba Tanya)

Kovászosuborka-leves kolbászos kenyérropogóssal (Kistücsök Étterem)
Vasárnapi rántott csibe, sváb “burgonyasaláta pürével” és kovászos uborka remuláddal (Mandula és Palkonyha)
Macok pogácsa-burger lecsókrémmel (Macok Bisztró és borbár)
2. sor
Házilag füstölt, szilvásváradi pisztrángfilé édes savanyú szilvával (Macok Bisztró és borbár)
Kismalac kemencében sült cipóban (Anyukám Mondta)
Szürkeharcsa-hortobágyi, mangalicapörc (IKON Étterem)
3. sor:
Monostori lassan sütött kacsamell, füstölt kápia paprikakrémmel, kakukkfüves házi sajttal és árpagyöngyrizottóval (Rosinante fogadó)
Tapolcai pisztrángfilé uborkarelish-sel, mandulás burgonyahabbal (Baricska Csárda)
Szűz petrezselyemmorzsában, pirított csipetke, savanyú mogyoróhagyma (Tuba Tanya)

Macok Bisztró és borbár: Macok pogácsa-burger lecsókrémmel

Macok Bisztró és borbár: Macok pogácsa-burger lecsókrémmel

További képek a rendezvényről.