2013. szeptember hónap bejegyzései

Új üzlet a buszmegállóban

Ismét egy új üzlet próbálkozik a Tisza Lajos körúton, a Honvéd tér utáni első buszmegállóban.
Kávézó lesz.
Azért érdekes eme hely, mert ez szerintem a negyedik vagy ötödik üzlet próbálkozása ezen a helyen az elmúlt 4-5 évben. Volt itt teaház, kávézó, majd utoljára pályázati pénz bevonásával létrehozott turmixokat és szendvicseket áruló üzlet.
Volt olyan, amikor ugyanaz az üzlet nyitott meg egy kis kihagyással újra. Szerintem a sikertelenség oka, a hely nem túl ideális elhelyezkedése. Vendéglátó egység szempontjából nem jó választás szerintem. Volt, hogy asztalokat is raktak ki az üzlet elé, de szerintem ez eleve elvetélt próbálkozás ott, ahol a buszok elindulnak és a kipufogógáz az üldégélő arcába csap, nem túl szerencsés kombináció.
Ettől függetlenül sok sikert, hátha most sikerül valakinek, legalább munkahelyeket teremt.

Tisza Lajos körút, 2013.09.22.

Tisza Lajos körút, 2013.09.22.

Tisza Lajos körút, 2013.09.22.

Tisza Lajos körút, 2013.09.22.

Egyre több a pékség Szegeden

Pékség.
Szegeden a legtöbb új üzlet pékség. Utoljára talán a Kárász utcán nyílt egy, de ha nem figyeltem eléggé, lehet, hogy azóta már valahol máshol is nyílt egy új. 🙂 Szerintem elég. Ha ennyi péksüteményt megesznek az emberek, az nem lesz jó hatással az egészséges életmódra.
Most ment csődbe, a több üzlettel rendelkező, – mi is volt a nevük? – megvan, megkerestem :), Kerek-Perec. Az ő boltjaik helyett is egy-egy új üzlet nyílt, de végül is azokat csak mint megújuló számolom, mert eddig is ez volt a profiljuk.

Divat még a lángosos, azok száma is szaporodott.

Pylones bolt lesz a Váci utcán

Pylones bolt nyílik Budapesten, a Váci utcán. Mit lehet ott kapni? Mindenféle csudaságokat. 🙂
Designer lakberendezési és használati tárgyakat árulnak. A cég saját leírása szerint tárgyakat szerkesztenek, tárgyakat alkotnak. A márkát Franciaországban alapították 1985-ben. 2003-ban nyitották meg az első üzletüket amerikában, New Yorkban, azóta már három másik üzletük is van egy a Grand Central Terminalon, egy a Rockefeller Centerben, egy a SoHoban. Világszerte vannak üzleteik: Paris, Lyon, Aix, Toulouse, Avignon, Nantes, Nice, Strasbourg, Londres, Heidelberg, Berlin, Munich, Amsterdam, Prague, Saint-Petersburg, Istanbul, Vilnius, New-York, Sao Paulo, Bogota, Medelin, Tokyo, Hong-Kong, Seoul, Sydney, Baku, New-delhi…
“A Pylones soha nem elégedett meg az unalmassal és egyszerűvel.”

Pylones (Budapest, Váci utca)

Pylones (Budapest, Váci utca)