2012. június hónap bejegyzései

Hangya a levesben

Hétfőn az Öreg Körössy Halászcsárdában ebédeltünk.
Egy héttel korábban is ettünk ott, akkor már az ajtóban ki volt írva egy megállító táblára a zellerkrémleves, mint ajánlat. Finom volt, le is fényképeztem. Egy hete nem a teraszon ettünk, mert nagyon meleg volt és a pincérek az ajtóban nagyon kedvesen fogadtak és a zárt galériába irányítottak, mondván azt  a helyiséget hűtötték le klímával a kedves vendégeknek. Tényleg le volt hűtve a helyiség és a Tiszára is rálátni onnan.

Most nem volt olyan nagyon meleg, így a teraszon foglaltunk helyet, így lehetett abban a “szerencsében” részem, hogy egy hangya volt a levesemben. Nem csak ez volt a különbség, szerintem a leves sem volt ugyanolyan mint egy hete. Sem kinézetre, sem állagra való tekintettel. Ezek szerint ha nem ajánlják, nem fogom enni.

Mivel mindkét alkalommal lefényképeztem a levest, amikor lerakták elém, ezért így utólag, amikor megtaláltam a kis kéretlen feltétet, vissza tudtam nézni, hogy akkor esett-e bele amikor ettem, vagy már amikor a pincér lerakta elém. Már így hozták ki. Egyébként a hangya érdekel a legkevésbé:-), az nyilván csak véletlen került bele, inkább az lenne jó, ha lennének Szegeden is olyan éttermek, ahol többször is ugyanolyan minőségben meg tudnak valamit főzni. Krémlevest egyébként se nagyon tudnak errefelé. A többi kaja amit ettünk egyébként ízlett mindenkinek. (halászlé, raguleves, túróscsusza)

a fincsi leves

a fincsi leves 

nem olyan fincsi leves