2012. szeptember hónap bejegyzései

iPhone5

Párizsban az Apple Storeban kezembe fogtam az új IPhone5-t. Szerintem sokkal könnyebb, legalábbis amikor felemeltem érzésre úgy tűnt, mintha “súlytalan” lenne, a jelenlegi telefonommal összehasonlítva. (4S)
Az eladók a boltban nagyon kedvesen agitáltak, hogy itt helyben megvehetem, ha akarom. Plusz rákérdeztek, felraktam-e már az ios6-ot, amit egyébként már felraktam.

A színe: nekem a fekete tetszik, jól néz ki, biztos a fekete még vékonyít is rajta.

A telefon súlytalan, az ára az inkább súlyos. 🙂

iPhone5

iPhone5 árak (Párizs)

Rendelkezési állomány

Rendelkezési állomány. Micsoda? Rendelkezési állomány.

De mégis mi ez? Egy überfasza dolog. Nem kell dolgoznod, de kapod a fizetésed.

Ilyen létezik a világon?

A világon nem tudom, hogy létezik-e más helyen, és ha létezik is, ott mennyi az államadósság, de Magyarországon van. Leváltják a rendőri vezetőt, mert nem végezte jól a munkáját, és “jutalomból” rendelkezési állományba rakják, ahol kapja tovább a fizetését, de dolgoznia nem kell.

Nem is értem, nem ez a legjobb állás ott? Inkább erre kellene pályázatot kiírni, hogy ki akar rendelkezési állományba kerülni, mert munka nincs, de a pénzt ugyanúgy utaljuk tovább a bankszámlára.

A többi embernek, aki más helyen dolgozik, nem a rendőrségen, miért nincs ilyen? Nekik csak a munkanélküli segély van egy darabig. Miért nem egyformán gondoskiodik az állam a munkavállalókról? Mivel különb a rendőr mint a taxisofőr vagy a buszvezető vagy még sorolhatnám. Egyformán végezheti rendesen vagy rosszul a munkáját.

Meddig lesz így? Még évekig, mikor egyszer eljön az az idő, amikor azok lesznek többen, akik hozzám hasonlóan úgy gondolják, hogy ez így hülyeség és megváltoztatják. Mert ez így nem igazságos.

Mai hír, hogy leváltottak 10 városi rendőrkapitányt. Egy részük rendelkezési állományba került, egy részük máshol folytatja munkáját. Azt is megemlíti a sajtóhír, hogy azért váltották  le őket, mert a teljesítmény értékelés szerint nem végezték jól a munkájukat. Nem végezték jól a munkájukat, de egy részük más kapitányságon dolgozhat tovább vezetőként? Mert ha vezetőként, akkkor ott az a cél, hogy ott se legyenek jó teljesítmény mutatók?

Egy barátom mesélte, hogy a minap behívatták a főnökét, és még aznapi hatállyal ki is rúgták, mert a cég vezetése szerint nem végezte jól a munkáját. Nem rendelkezési állományba rakták, hanem felmondták a szerződését, nem kell többet munkába jönnie és nem kap fizetést sem.

Egyébként miért találták ki a rendelkezési állományt, talán a munka nehézségére való tekintettel? Mert akkor a bányászoknál megérteném, de a rendőri vezetőknél szellemi munkáról lenne szó.

Még akkor is jobban járnánk, ha bármilyen munkára beosztanák őket, mert akkor legalább munkát végeznek. Biztos van azért valami amit rájuk lehetne bízni. Ha másnem egy udvarosi vagy raktárosi beosztás, olyanok is vannak a rendőrségen, nem?

Nincs már hírkereső reklám nélkül :-(

Eddig a hírkeresőt a www.hirkereso.hu/noreklam címről nyitottam meg. Most azt tapasztaltam, megszűnt ez a lehetőség és visszairányít a főoldalra.

Eddig a noreklam azt jelentette, hogy nem voltak az oldalon reklámok.
Most pedig néznem kellene, hogy épp milywn akciós banki ajánlatok vannak. Ma pont ez volt kirakva. Nem volt elég a bankadó ezeknek! Még mindig folyamatosan reklámoznak. 🙂
Ja igen, mert azt is az ügyfelekkel fizettetik meg. Kivel mással is fizettetnék meg? Én mindig nevetek azon, amikor a nem áthárítás kerül szóba. Valakire csak áthárítják, így működik a dolog. Beépítik a költségeikbe, amit a nagyobb bevétellel vagy a kevesebb kiadással tudnak ellentételezni.