Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza (mozi)

A filmből kimaradt jelenetek:
– Bin Láden kiképzése a CIA által,
– a ház építése, a CIA kivitelezésében 🙂

A film arról szól, ami a címe, hogy kapták el állítólag azt a szakállas bácsit, akit senki se látott. Amikor a filmben pont van egy példa rá, mennyire összekeverhető figurák ezek, sok testvér van egy családban, nem tudhatják ki kicsoda. A filmben egész leegyszerűsítették, a “szakértő” lány ránézés alapján megmondja, igen, őt üldözöm 12 éve folyamatosan, dollármilliókat rááldozva, idegen ország területére éjjel behatolva. A hírekben DNS mintát említettek, ami érdekes, mert ahhoz ugye már kell korábbról valami minta, amihez hasonlíthassuk a meglévőt, de mindegy, ő az, Geronimo. Ja, meg sajnálhatjuk a CIA-t, mert már nem használhatják a kínzást, mint eszközt, így csak csupa megbízhatatlan információik vannak, nem úgy mint azelőtt. Ki dönti el, kit kínozzanak és kinek vehetnek egy Lamborghinit, csupán egy telefonszámért cserébe. Vissza kell adni az autót, ha nem veszik fel a telefont?
A katonák persze nagyon emberséges módon a gyerekeket és feleségeket nem ölték meg, csak azt az egyet, amelyik a géppisztolyért nyúlt. Ez azért jól látszik a jelenetben, támadó jellegű volt, mint a South Parkban a vadászat: Vigyázz Támad!

Én inkább arra lennék kíváncsi, egy film formájában, azt hogyan képzelik el, hogyan tudott egy futárral üzengetve egy hálózatot működtetni, és melyik támadást pontosan hogyan kivitelezték.

Mit találtak a házban? Számítógépeket, csupa offline játékkal, Microsoft progikat? Az Apple nem reklamál, hogy egyetlen iMac sem volt a házban?

Gondolkodhatunk még azon, hogy fér össze a kínzás, gyilkolás, a jó ügy érdekében folytatott harccal társadalmunkban.

A történet olyan, mint amit egy olyan irodában ülve találtak ki, amiben ugyanolyan iratrendező szekrények vannak, mint Bin Láden házában, mert aki kitalálta, ezeket a szekrényeket nézi nap mint nap, így nem is hagyhatta ki a történetből. Szóval, aki ezt így egy az egyben beveszi……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.