DutchNews.nl – Minister confirms 18 age limit for buying tobacco products

DutchNews.nl – Minister confirms 18 age limit for buying tobacco products.

A fiatal egészségügyi miniszter, Martin van Rijn pénteken megerősítette, bemutatta tervét a törvényhozásnak, felemelik a legálisan dohánytermékhez hozzáférés életkorát 16-ról 18 évre.

Van Rijn a Nos televízióban elmondta, az intézkedés alátámasztja a szülők és iskolák erőfeszítését, hogy megállítsák a gyerekek rossz életmódi szokást vegyenek fel. Nem tisztázott, a magasabb életkori határ mikor lép életbe.

Ebben a hónapban korábban, néhány nagy dohány szervezet a kormányhoz fordult, hogy emelje a korhatárt 18 évre, az alkohol gyártókkal egy sorban.

Bárok és kávézók
A dohányzók száma Hollandiában az év végére a felnőtt lakosság 26,2%-ra emelkedik a kormány politikája miatt, jelezte a dohány ellenes Stivoro csoport korábban, novemberben.

A dohány ellenes kampány erőfeszítései, hogy visszahelyezzék a dohány tilalmat a kis kávézókban és bárokban sikertelen volt ebben az évben, amikor a bírák Hágában helyt adtak a kifogásnak.

Egészségügyi miniszter Edith Schippers lazított a szabályozáson 2010-ben, mégpedig úgy, hogy a 70 négyzetméternél kisebb személyzet nélküli bároknak nem kell betartani.

Mindazonáltal, a tilalmat széles körben semmibe veszik más intézményekben. A dohányzás ellenes kampány becslése szerint a dohányzás folytatódik közel az ország felében lévő klubban és bárban.

Schipperst széles körben kritizálják az egészségügyi kampány miatt, hogy az túlságosan bizonytalan a dohányzás ellenes harcban és nincs elegendő alkalmazott az ellenőrzésekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.