Ingatlankörkép Szegeden: minden eladó

A belvárosban sok helyen van kirakva az eladó tábla. Szerintem még így is, hogy lejjebb kerültek az ingatlanárak, irreális árakat kérnek egy-egy hasznavehetetlen ingatlanért. Vagy olyan üzletért, ami nem megy. Mert ugye nincs senki olyan naív, hogy azt hinné, valaki azért akar egy éttermet vagy panziót eladni, hogy más gazdagodjon meg belőle. Egyszerűen nem megy, általában ezért eladó.

Akkor tételesen:
Boci Tejivó – bérleti jog – 15 millió (200 négyzetméter)

Centerke néven üzemelő jelenleg bálás ruhabolt, előtte Infernó klub, bérleti jog: 10 millió, az önkormányzatnak fizetendő bérleti díj 325 ezer forint havonta!  Konkrétan a 325 ezer olyan sok, hogy nem értem egyáltalán hogy kérhetnek pénzt az eladásáért. Az üzlet szerintem nem sok mindenre alkalmas, látszik ez abból is, hogy volt már párféle profilja. (166 négyzetméter)

A Kárász utcán is van a hirdetés szerint “igen kedvelt és látogatott” kávézó. Nyilván nem eléggé látogatott ahhoz, hogy megérje vele foglalkozni. 12 millió, nem írják, de nyilván bérleti jog. (231 négyzetméter)

Roosvelt téren, pincében lévő vendéglátó egység, a hirdetés alapján nem jöttem rá, melyik ez. Bérleti jog: 17 millió, havi díj: 320 ezer forint. (166 négyzetméter)

Bolero étterem, évek óta hirdetik, tulajdonjog, 69 millió forint, 400 négyzetméter. Kétszer szerepel ugyanazon hordetési portálon, a másik ár 85 millió forint.

Szeged belvárosában a Madách utcában lévő 14 szobás hotel, panzió, 110 millió forint, 960 négyzetméter. (Birka Csárda) Kétszer szerepel, a másik ára 180 millió forint. Még gondolja valaki, hogy nem lehet nagyot alkudni. 🙂

Újszegedi étterem, a fürdő bejáratával szemben, tulajdonjog, 69 millió forint, 330 négyzetméter.

Vasútállomásnál lévő Boston pizzéria tulajdonjoga, 68 millió forint, 200 négyzetméter.

Jól menő presszó, A Rókusi ABC környékén: tulajdonjog, 28 millió, (50 négyzetméter) Irreálisan sok, még a berendezéssel együtt is! Kétszer szerepel a hirdetés, a másikban az ára 33 millió forint!

“Újszeged frekventált helyén, a Liget és a Sportcsarok szomszédságában eladó Teke és Bowling Centrum és Sport Motel berendezéseivel, üzemeletető céggel.” 248 millió forint, ezt is évek óta hirdetik.

Szőregi 140 négyzetméteres kocsma tulajdonjoga 45 millió forint.

Az Algyői úton lévő “kastély szálló és vendéglátóipari objektum” 115 millió forint + áfa.

Szeged külterületén, az M5-ös autópálya le-, és felhajtójánál található üzleti ingatlan, 21 szobás panzió és étterem, 118 millió forint.

Van még eladó nem egy kozmetika, a Kossuth Lajos sugárúton áruház bérleti joga, belvárosi textil üzlet bérleti joga, több gyógyszertár, orvosi rendelő.

Az ingatlanosok által írt lenyűgöző fogalmazásokon szoktam a legnagyobbat borulni, főleg akkor, amikor tudom, hogy valami hasznavehetetlen üzletet próbálnak az egekbe magasztalva eladni. Idézek egyet az Openhouse iroda megfogalmazásából:

“Profilja nem kötött, a benne rejlő lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Hogy a királynő szépségszalonja, vagy egy hercegnő kedvenc divatáruboltja lesz-e belőle, csak Ön dönti el. Lépjen be Meseország kapuján! “

Nem tudom, hány hercegnő és királynő fordul meg Szegeden, de az Openhouseban biztos számítanak egy párra. 🙂 Lépjen be Meseország kapuján, de előtte nem ártana felébredni inkább. 🙂 Irodalomból remélem ötöse volt az ingatlanosnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.