Miért jutalom, miért nem fizetés?

A szegedi önkormányzat tulajdonában lévő cégek vezetői év végén jutalmat kapnak. Az összegekről máskor, pofátlanság az is, most azon gondolkodtam, hogy miért hívják jutalomnak, és miért e címszó alatt adják? Miért nem hívják fizetésnek, és adják oda havonta a több százezres fizetéshez hozzáadva, azt megemelve.
Pont olyan cégeknél, amelyek nem is eredmény orientáltak, olyanoknál nem jó szó a jutalom. Szerintem. Mit jutalmaznak? Más munkahelyeken sem osztogatnak a melósoknak jutalmat, ezek a kedves vezetők mivel érdekmlik ki, és miért bosszantják az embereket a jutalom szóval.
Osszák le és adják oda a havi pénzzel együtt. Nem hiszem, hogy attól félnek, hogy akkor olyan magas lesz a havi összeg, hogy az emberek felháborodnak rajta.
Vagy ha egyszer adják oda évente, akkor úgy vannak vele, hogy csak egyszer tűnik magasnak az összeg, ellenben ha havonta adják, akkor minden hónapban. Nem tudom melyik az ideológia, vagy csak puszta véletlen, de szerintem változtassák meg és ne legyen az önkormányzati cégek vezetőinél jutalom. Legyen a havi pénz és kész. Ha nem tetszik, ne vállalják el a munkát. Úgy tudom túljelentkezés szokott lenni egy-egy pályázatra, tehát ezzel nem fognak nagyot tévedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.